У школі переплутали фото молодого провідника ОУН з юним диктатором

В одній з російських шкіл вчителі до дня народження російського президента Володимира Путіна вишикували дітей в ряд та вклали у їхні руки вітальні листівки, на яких було зображено очільника Організації Українських Націоналістів (ОУН) Степана Бандери.

Інцидент трапився у Калузькій області. Його 5 жовтня розповсюдили російські ЗМІ та Telegram-каналів.

Зауважувалося, що вчителі отримали завдання привітати Путіна з днем народженням, яке він святкуватиме 7 жовтня.

На вітальних листівках було написано “Наш президент – завжди молодий! Наш президент – завжди з нами. Наша перемога – попереду.”

З’ясувалося, що таке завдання школа отримала від білоруського вчителя історії, пранкера Владислава Бохана. Окрім цієї школи, подібні завдання отримали ще 30 навчальних закладів.

Сам Бохан у своєму Телеграм-каналі пояснив: “Війна – корисна справа для згуртування маси навколо особистості президента, лідера чи вождя, тому практикується й сьогодні”.

Він вважає, що Путін йде війною в Україну, щоб “згуртувати собою Росію перед ворогом”.

“Здавалося б, нормально, що податливий народ жадає здоров’я вождеві, слухає праведно його цитати у день народження для якнайшвидшого розгрому ворога. Однак дійсність змушує засумніватися в щирості страждаючих, коли спритним рухом руки на плакаті “нашим президентом” стає Степан Бандера, який супроводжує його промови. Кажуть, ворога варто знати в обличчя… То чи там ворог насправді, де його шукають? Можливо варто придивитися? Підійти збоку? До дзеркала?”, – написав Бохан.

Він повідомив, що вчителі, які сприйняли його “розіграш” за завдання, яке потрібно виконати, надсилали на його пошту звіти з фотографіями, щоб показати, як вони виконали “наказ”.

Раніше український блогер розізлив соцмережі дивним вчинком.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦