Нове наукове дослідження переверне уявлення про робототехніку та біологічну інтеграцію.

Інженери-механіки з Наньянського технологічного університету в Сінгапурі знайшли спосіб зробити з тарганів інноваційних кіборгів. Про це повідомляю New Voice.

Раніше ми писали, що небезпечні види тварин і рослин активно ширяться світом.

Вчені розповіли подробиці незвичайних експериментів з тарганами

Таргани

Команда інженерів розробила незвичайних кіборгів, вдавшись до методів неінвазивного втручання і впровадження дуже маленьких електронних пристроїв у живих тарганів. Завдяки цій технології можна керувати рухами та поведінкою тарганів, при цьому для них жодної шкоди немає.

Науковці із Сінгапура справді пишаються створеним, оскільки попередники не змогли підпорядкувати собі тарганів. Під час попередніх дослідів вчені застосовували інвазивні та занадто травматичні для тарганів методи. Як наслідок, тривалість життя тарганів значно скоротилася і вони ставали неефективними.

Що здатні робити кіборги-таргани

Таргани стали кіборгами

Згідно з дослідженнями науковців, звичайні таргани перетворилися на кіборгів, які можуть подолати складні простори та навіть виконати доволі специфічні завдання. Існує потенціал їхнього застосування для пошукових місій, рятувальних, медичних досліджень та інших галузях.

Проте варто врахувати етичну сторону питання. Вчені закликали обережно обговорювати створення таких кіборгів та врегулювати цю технологію, щоб застосування було безпечним.

Цей винахід – прорив, який чітко показує можливість об’єднання живої біології та технологій для створення нових можливостей в робототехніці та наукових дослідженнях.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦