“Оберіг” заповнено на 90%, він залишається безпечним

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що електронний реєстр військовозобов’язаних “Оберіг” наразі заповнено на 90%. Він функціонує на повну потужність.

Він підкреслив, що ця система є закритою і має власний захищений контур, витримуючи всі вимоги безпеки.

Федоров у коментарі “Еспресо” наголосив на тому, що “Оберіг” є добре захищеним продуктом, і за півтора року повномасштабної війни не було витоку сенситивної інформації. Проте, питання стосовно сервісів, що базуються на “Оберезі”, залишається відкритим наразі.

Міністр оборони України Рустем Умєров раніше назвав запуск єдиного реєстру призовників одним з основних завдань на новій посаді. Він підкреслив, що цей крок допоможе уникнути корупційних ризиків. Михайло Федоров очікує від нової команди Міноборони подальших кроків у цьому напрямку.

Наразі “Оберіг” залишається однією з ключових складових системи військового обліку в Україні, забезпечуючи безпеку та надійність обробки інформації про військовозобов’язаних країни.

Раніше ми писали, що російські офіцери тікають на Захід завдяки спецопераціям ГУР.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦