Новий метод миття голови потребує обережності

Останнім часом соціальні мережі переповнені обговореннями нового тренду — зворотного миття волосся. Цей неординарний метод передбачає використання кондиціонера перед шампунем, а не навпаки. За словами багатьох блогерів, ця нестандартна процедура призведе до приголомшливого обсягу та неймовірного блиску волосся.

Новий тренд у соцмережах

Тіктокери демонструють процес миття волосся у зворотному порядку: спочатку кондиціонер, а потім шампунь. Вони стверджують, що такий метод поліпшує стан волосся, роблячи його об’ємним та блискучим.

Деякі блогери пояснюють сутність цього методу і розкривають його користь. За їхніми словами, початкове миття кондиціонером допомагає закрити кутикулу волосся, що діє як бар’єр для агресивних компонентів, які містяться в шампунях.

Шампунь, використаний після кондиціонера, видаляє залишки кондиціонера та запобігає скупченню лусочок і закупорюванню фолікулів, що робить шкіру голови чистішою та здоровішою. В результаті зворотного миття волосся стає м’яким і шовковистим.

Чи варто спробувати

Блогери наголошують, що не варто повністю відмовлятися від звичайного миття волосся, оскільки цей метод не забезпечує такого ретельного очищування.

Кореспондентка журналу “WomansWorld” розповіла про метод зворотного миття волосся перукарці та трихологині Табіті Фредріхс, попередньо спробувавши його на собі. Вона зазначила, що цей метод зробив її волосся більш здоровими, придавши їм пружність і блиск. Таким чином, зворотне миття може бути цікавим способом змінити режим догляду за волоссям та підкреслити їх природну красу.

Переваги зворотного миття волосся

Об’єм та блиск. Метод зворотного миття допомагає зберегти об’єм і придати волоссю блиск. Він не обтяжує волосся, як це може відбуватися від використання кондиціонера перед шампунем, і робить волосся більш блискучим.

@life_intheblondelane REVERSE HAIR WASHING Here’s why you should try it! Conditioning first closes the cuticle and acts as a barrier to some of the harsh ingredients found in some shampoo Shampooing after conditioning will lift off any residue from the conditioner that can weigh the hair down Prevents scalp build up and clogging of follicles leaving the scalp cleaner and lighter Reverse hair washing helps in cleansing the hair gently and leaving it softer, but do not switch to reverse hair washing entirely as it doesn’t cleanse the hair as thoroughly as normal shampooing. It is best to use reverse hair washing once a week, for about a month, to notice changes in your hair. #grwm #reversehairwashing #reversewashing #conditioner #shampoo #hairwashday ♬ Playground (from the series Arcane League of Legends) – Bea Miller

Зменшення пухнастості. Кондиціонер допомагає закрити кутикулу волосся, запобігаючи втраті вологи. Це допомагає уникнути пухнастості та надає волоссю більш природний вигляд.

Запобігає жирності волосся. Використання кондиціонера перед шампунем допомагає зберегти шкіру голови зволоженою і запобігає появі жирного коріння.

Пружні локони. Метод може покращити стан кучерявого волосся, забезпечуючи йому додаткову вологу і пружність.

Як використовувати кондиціонер перед шампунем

При зворотному митті волосся, варто наносити кондиціонер починаючи зі шкіри голови й залишати його трохи довше, ніж зазвичай. Це допоможе уникнути обтяження волосся і зберегти його властивості.

Пропонуємо дізнатися, як закінчився експеримент чоловіка, що три місяці не вживав цукор.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦