Російські військові бояться українського наступу на Курськ та Бєлгород.

Як повідомив OSINT-аналітик Брейді Ефрик в мережі Х (раніше Twitter), окупаційні війська РФ значно розширили оборонні укріплення у трьох регіонах, які межують з Україною. Йдеться про Брянську, Бєлгородську та Курську області.

Раніше ми писали, що російські офіцери тікають на Захід завдяки спецопераціям ГУР.

Нові оборонні споруди з’явилися в росії

За словами аналітика, протягом літа 2023 року росіяни активно будували протитанкові загородження, окопи та інші фортифікаційні спороди одразу у трьох областях.

Ефрик показав супутникові знімки, на яких видно бойові споруди окупантів. На карті видно зміцнення оборони не тільки на окупованій українській території, але й на території РФ. Не виключено, що ворог боїться, що Сили оборони України нападуть на РФ.

Подробиці будівництва укріплень у трьох регіонах РФ

Ефрик зауважив, що за період червень-серпень російські військові збудували фортифікаційні укріплення у Курській області. Там вже видно нову мережу окопів.

У Брянській області біля сіл, що розташовані на кордоні з Україною, окупаційна армія РФ викопала нові протитранспортні рівчаки.

У Бєлгородській області на кадрах зі супутника видно, що протягом останніх місяців вздовж українського кордону також з’явилися нові укріплення.

Карта укріплень РФ та як правильно її розглядати

За словами аналітика, цю карту не можна отримати як повний список укріплень РФ. Ці фортифікаційні споруди внесли на карту тільки тому, що вони виглядали новими або розширеними після лютого 2022 року.

Крім цього, на карті не відображаються різни види укріплень, зокрема траншеї, загородження тощо.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦