Перемовини щодо приєднання до євроспільноти почнуться незабаром

Перемовини про вступ України до ЄС розпочнуться цієї осені, максимум, на початку наступного року. Про це заявив очільник чеської дипломатії Ян Ліпавський.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський під час зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка проходила у Києві, висловив думку, що Києву варто бути у євроспільності, оскільки це “буде гарантією безпеки”.

Flags, European uninon, modern building, windows, glass, Brusels, Europa

“Однак, це правда, що Україна повинна змінитися, адаптувати своє законодавство до законодавства ЄС — це довгий шлях”, – додав він.

Чехія, зазначив Ян Ліпавський, виступає за якнайшвидше настання перемовин щодо вступу України до ЄС.

За його словами, Європа зацікавлена, щоб Україна змогла ухвалити всі реформи та адаптувати свою правову систему під євростандарти.

“Це технічний процес, під час якого буде оцінено, наскільки Україна готова. Буде зрозуміло, над чим їй ще треба попрацювати”, – резюмував очільник МЗС Чехії.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки рекомендували України здійснити низку реформ для збереження міжнародної підтримки. Ці реформи необхідні також для інтеграції у Європейську спільноту та для вступу у НАТО.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦