Харків хоче провести “освітній експеримент”

Через постійні російські обстріли у Харкові діти вимушені вчитися або в укриттях, або на станціях метрополітену. Влада міста вирішила побудувати підземну школу, аби діти могли у безпеці відвідувати заняття.

Перша школа під землею

Як повідомив мер Харкова Ігор Терехов, цього року місто не буде скорочувати видатки на освіту, попри війну.

“Крім цього, саме у нас ми плануємо побудувати першу в Україні підземну школу, яка відповідатиме найсучаснішим нормативним вимогам до захисних споруд. Таке укриття дасть змогу продовжити безпечне очне навчання для тисяч харківських дітей навіть під час ракетних загроз”, – додав він.

Подробиці від Терехова

Мер Харкова зауважив, що місце, де будуватимуть школу, не розголошується. Однак сказав, що це не буде колишнє укриття і така школа не буде будуватися в метрополітені.

“Ми будуємо її за останніми нормативними документами, які існують, які тільки надійшли. Плануємо будувати і далі такі школи”, – сказав Терехов.

За його даними, цей навчальний заклад в одну зміну зможе прийняти 450 дітей.

Нагадаємо, у київській школі учні знайшли в обіді таргана. Ситуацію перевіряють фахівці Держпродспоживслужби.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦