Є свідчення, що бойовиків кидають під Бахмут

Російські бойовики зі складу приватної військової компанії “Вагнер”, які останнім часом дислокувалися на території Білорусі, наразі будуть воювати в Україні на Бахмутському напрямку.

Куди Росія кидає вагнерівців

Британська розвідка отримала дані, що нині помітна концентрація вагнерівців на околицях Бахмуту.

“Їхній досвід, імовірно, буде особливо потрібним у цьому секторі”, — вважають аналітики.

Ймовірно, припускають вони, через значні втрати росіяни вирішили компенсувати нестачу особового складу на цьому напрямку фронту.

Чому вагнерівці полишили Бахмут раніше

У червні 2023 один із засновників ПВК “Вагнер” Євген Пригожин звинуватив російське оборонне відомство у навмисному вбивстві його найманців на Бахмутському напрямку та оголосив “похід на Москву”. Він для цього зняв з позицій 23 тисячі бійців та вивів їх з території України.

Смерть Пригожина

Після того, як Пригожин влаштував невдалий держпереворот на Росії, президент РФ Володимир Путін наказав розформувати ПВК «Вагнер», а її найманців перевели під опіку російського Міноборони.

Тих, хто не захотів виходити зі складу військової кампанії, відправили до Білорусі разом з ватажком вагнерівців Євгеном Пригожиним. Однак після смерті Пригожина в авіакатастрофі 23 серпня ПВК “Вагнер” оголосила про припинення існування.

Раніше стало відомо, що Росія хоче виграти час під час контрнаступу ЗСУ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦