Бальна система нарахування пенсій дозволить осучаснити виплати

Пенсійні виплати в Україні підвищать для абсолютної більшості отримувачів наступного року. Індексація відбудеться за новою бальною системою, яка дозволить осучаснити виплати.

Про це повідомила міністерка соцполітики України Оксана Жолнович в етері телемарафону.

“У 2024 році ми проведемо індексацію пенсій за новою системою. Ми підвищимо пенсії усім українцям, які вийшли на заслужений відпочинок не пізніше ніж три роки тому. Задля цього бюджет Пенсійного фонду збільшили на 100 млрд грн. Ці гроші надійдуть до ПФУ із внесків із зарплат військових”, – сказала Жолнович.

За її словами, бальна система нарахування пенсій дозволить зрівняти виплати для людей, які вийшли на пенсію в різні роки, але мали однаковий стаж та середню зарплату.

Для прикладу, якщо людина отримувала середню зарплату, вона отримає 10 балів. Якщо зарплата була вищою, нарахують 11 балів.

“Ці бали щороку будуть перераховуватись назад у пенсію відповідно до актуальної середньої зарплати”, – пояснила міністерка.

Вона додала, що завдяки новій системі пенсії зростуть для більшості отримувачів.

Нагадаємо, уже за кілька днів в Україні перерахують допомогу, яку держава надає певним категоріям громадян для оплати житлово-комунальних послуг.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦