Шлагбауми та паркани стають все популярнішими у містах

В Українських містах стали все частіше зʼявлятись закриті двори для машин та пішоходів. Власникам житла переважно здається, що таким чином вони захистять себе від навколишнього світу, але чи не нашкодять паркани в екстрених ситуаціях.

Ми спробували розібратись у цьому питанні та розпитали, що з приводу закритих дворів думає дослідник міської інфраструктури Юрій Тер-Арутюнян.

Шлагбауми та паркани створюють лише ілюзію безпеки

На його думку, закриті простори створюють лише ілюзію безпеки, адже зараз в українських містах не спостерігається якогось надзвичайного сплеску бандитизму.

“Єдина стіна, яка нам потрібна — це пʼятиметрова бетонна стіна на кордоні з московією, решта без сенсу”, – жартує Юрій Тер-Арутюнян.

Загалом дослідник запевняє, посилаючись на досвід європейських містобудівників, що у разі, якщо у місті всі спільноти та ЖК відгородяться один від одного парканами, програють одразу всі.

В екстрених ситуаціях паркан може стати пасткою

Також важливо розуміти, на думку експерта, що в умовах повномасштабного вторгнення саме відкриті простори рятують, адже в екстрених ситуаціях дорога кожна хвилина задля негайного доступу рятувальних служб.

“Закриті простори можуть стати пасткою в екстрених ситуаціях”, – підкреслив Юрій Тер-Арутюнян.

На думку дослідника, було би вкрай доречно, якби на загальнодержавному рівні затвердили законодавчо заборону на паркани та шлагбауми задля швидкого доступу спецслужб та екстреної евакуації у разі потреби.

Нагадаємо, нещодавно ми писали скільки росія накопичила ракет для ударів по Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦