Таким кроком КНДР “карає” недружній Вашингтон

Китай планує забрати своїх панд із вашингтонського зоопарку вперше за 50 років після закінчення тривалої угоди з китайським агентством дикої природи, повідомляє Bloomberg.

Три панди, які зараз проживають в Національному зоопарку Вашингтону, мають бути повернуті до Китаю до грудня.

Хоча обидві сторони стверджують, що це рішення не має політичних мотивів, відомо, що Китай давно використовує “дипломатію панд” для покращення своїх міжнародних відносин та навіть як інструмент нагородження або покарання інших країн, пише видання.

Раніше ми писали, що Китай завдав Москві удару в спину.

США отримали свої перші панди після нормалізації відносин з Китаєм у 1972 році, і з того часу багато країн “орендують” панд з Китаю, платячи за це значні суми. Це створює особливі відносини між країнами та може використовуватися для підсилення дипломатичних зусиль.

Щодо Вашингтонського зоопарку, поки неясно, чи буде переїзд панд тимчасовим або назавжди, і чи будуть вони використані як частина майбутніх дипломатичних переговорів між США і Китаєм. Адміністрація Байдена планує обговорити це питання з Китаєм до повернення панд до Китаю.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦