Енергетичні об’єкти охоронятиме ППО

Компанія Укренерго після консультацій з українським урядом та Генеральним штабом ЗСУ ухвалила рішення про додатковий захист енергетичних систем від російських атак.

Як повідомив керівник компанії Володимир Кудрицький, деякі з систем захисту будуть впроваджені вперше у світі.

Захист української енергетики

“Певні види захисту будуть застосовані вперше, не тільки в Україні, але й у світі, адже ніхто ще не стикався з таким рівнем загрози”, – сказав він.

Кудрицький не повідомив деталей, однак зауважив, що ці системи захисту будуть комплексними: “Це і активний захист — ППО, так і пасивний — інженерні укріплення”.

Блекаути взимку

Раніше в ЗСУ попереджали, що ворог накопичує озброєння та економить ракети, аби взимку атакувати енергетичні об’єкти України, як і минулого сезону.

Поки, як запевняв голова “Укренерго”, графіків вимкнень електрики не запроваджуватимуть.

Однак, під час опалювального сезону українці все ж можуть зіткнутися з такими незручностями.

“Ці графіки зараз оновлюються, в тому числі й обленерго. Тому що графіки відключення конкретних споживачів складаються саме на місцях, а не нами, не в “Укренерго”. Але вся система якихось аварійних обмежень електропостачання буде краще збалансована, враховуючи досвід минулого року”, – заявив Кудрицький.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦