2023 року вперше змінено дату свята

День захисників та захисниць України щорічно святкували 14 жовтня, однак через зміни, що відбулися у церковному календарі, нині святкувати будемо 1 жовтня. Оскільки саме на 1 жовтня перенесено свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Що відомо про День захисників і захисниць України

Це державне свято України, яке відзначається 1 жовтня. Воно було засноване 2014 року президентом України Петром Порошенком.

1 жовтня було обрано не випадково, адже в цей день відзначається Покрова Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою українського війська. У день Покрови козаки збиралися на своїй раді, щоб обрати нового гетьмана.

Свято відзначається військовими, ветеранами, а також усіма громадянами України, які є патріотами своєї країни. Це свято є символом єдності українського народу та його незламності перед обличчям російської агресії.

Як святкують День захисників та захисниць України

У День захисників та захисниць України не влаштовують масових гулянь та веселощів. Цього дня вшановують подвиги чоловіків та жінок, які захищають нашу країну від російської окупаційної армії.

День захисників та захисниць – чудова нагода висловити свою подяку усім, хто боронить громадян нашої держави від інтервентів та ризикує власним життя задля захисту країни від окупації.

Також цього дня проводять пам’ятні заходи, аби вшанувати пам’ять полеглих Героїв.

Пропонуємо дізнатися історію українського військовослужбовця, який захищав Маріуполь та пішки подолав 200 км, аби вийти з окупації.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦