Чоловік сам перевіз авто з Берліна в Київ

Мешканець Німеччини 82-річний Райнгард Кляйне, який свого часу працював лікарем, вирішив допомогти українським бійцям та витратив всі свої заощадження, щоб придбати реанімобіль.

Про цю історію повідомляє ТСН.

Вчинок німця, який здивував весь світ

Райнгард Кляйне каже, що мав у запасі 25 тисяч євро. Він витратив їх на те, аби допомогти українським бійцям, які воюють на Бахмутському напрямку. На ці гроші він придбав реанімобіль та самотужки пригнав його з Берліна до Києва. Їхав цілу добу.

“Витратив геть усе, що мав, грошей мені не шкода”, – прокоментував він свій вчинок.

Чоловік розповів, що коли прибув до Польщі, познайомився з українцями, які були там. В автівці, що прямувала до Києва перебував він, та троє чоловіків з України. Потім до них приєдналася дівчина з Білорусі.

Він розповів, що сам кермував реанімобілем, на дорогу витратив майже добу.

Повторний візит в Україну

Благодійник каже, що вже бував у нашій країні. Коли був лікарем, то допомагав дітям, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

І от коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення Райнгард Кляйне одразу почав шукати, чим може допомогти українцям.

У своєму будинку в Берліні він відкрив двері для українських біженців. Від них він дізнався більше подробиць про жахи війни, яку розпочала Росія. Райнгард Кляйне зрозумів, що осторонь лишитися не може.

Реакція українців на вчинок німця

Коли чоловік пригнав автомобіль в Київ, його зустріли волонтери та військові. Вони були розчулені вчинком Райнгарда Кляйне та здивовані, як у такому поважному віці чоловікові вдалося подолати такий складний шлях.

Тим часом сам Райнгард сказав, що зупинятися не буде та вже шукає способи допомогти українцям.

Пропонуємо дізнатися, в якій країні Євросоюзу оселилося найбільше українських переселенців.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦