І це не Польща

Після повномасштабного російського вторгнення українці масово виїжджали за кордон. Зазвичай вони виїжджали у Польщу, Румунію та Болгарію. Потім вже розселялися в інших країнах Європи.

Які країни приваблюють українських біженців

Як зазначили в Інституті демографії, нині найбільше українців проживають у Німеччині.

За словами директорки Інституту демографії та соціальних досліджень Елли Лібанової, у Польщі від 1 серпня 2023 року фіксується відтік українських біженців. Він переважає кількість тих, хто прибуває до країни.

Лібанова каже, що українці у більшості переїжджають до багатших країн.

“Переважно до Німеччини, Чехії та Нідерландів. Це погана тенденція, оскільки люди віддаляються від кордонів”, – сказала вона.

За словами директорки Інституту демографії та соціальних досліджень, чим далі від кордону українці їдуть, тим менші шанси, що вони повернуться в Україну.

Німеччина скорочує допомогу мігрантам

Тим часом ФРН з 2024 року буде зменшувати обсяги фінансування для програм, направлених на підтримку мігрантів, в тому числі й біженців з України. Фінансування скоротять вдвічі – з 3,75 до 1,7 млрд євро.

За даними Reuters, в Німеччині від 24 лютого 2022 року оселилося більш як мільйон українців. Вони розселилися на 16 німецьких землях.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення пункти пропуску на кордоні Україна-Польща перетнуло 80 000 чоловіків призовного віку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦