Хлопець непоміченим оминув десятки блокпостів окупантів

Український військовослужбовець на псевдо “Схід” захищав “Азовсталь” на початку 2022 року. Йому вдалося не потрапити у полон та дістатися підконтрольної Україні території й повернутися до лав Сил оборони.

В інтерв’ю на youtube-каналі “PRESSING” військовий, ім’я якого Олександр, розповів неймовірну історію порятунку з оточеного російськими окупаційними військами заводу “Азовсталь”.

Історія порятунку бійця

Хлопець розповів, що коли командування наказало бійцям, що захищали Маріуполь, залишити завод “Азовсталь” та здатися в полон. Він разом з побратимом ухвалив рішення не йти на такі умови, аби не опинитися в полоні в окупантів.

Його командир зголосився не подавати його у списки полонених та заявив, що Олександр вважається зниклим безвісти.

Бійці взводу, в якому він служив, побажали хлопцю “успіхів”, потисли руки й пішли здаватися в полон. Сам Олександр з іншим побратимом розчистили один із каналізаційних люків та облаштували всередині приміщення, в якому збиралися ховатися від росіян. Однак згодом його побратим все ж вирішив здатися в полон.

Так Олександр лишився сам на сам. У нього був незначний запас води та їжі. Він зміг просидіти в укритті тиждень.

Як вдалося вийти з Азовсталі

Після семи днів хованок хлопець зрозумів, що почувається погано і йому варто шукати шляхи, як вибратися з території Азовсталі.

“На сьомий день я дуже погано себе почував, тому вирішив, що якщо не вилізу, то просто помру. Тому… ухвалив рішення виходити”, – каже Олександр.

Він вийшов зі свого укриття, зняв із себе військову форму та переодягнувся у цивільний одяг. Зброю не брав, залишивши її у тайнику.

Йому легко вдалося обійти всі блокпости росіян, оскільки вони палили багаття і йому було добре видно, де знаходяться окупанти.

“Йшов достатньо довго, бо мав прислухатися до місцевості, слухати, чи є поблизу ворог. Але я зміг успішно дійти до міста… Пройшовши 200 км пішки, стерши ноги в кров, я зумів здобути свободу”, – додав “Схід”.

Хлопець каже, що нині він воює у складі 3-ї штурмової бригади.

Раніше Кирило Буданов заявив, що українська військова розвідка будує певну концепцію на післявоєнний період.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦