Унаслідок пожежі постраждали близько 60 тварин

23 вересня у Києві горів притулок для тварин “Котохата”, в якому проживали безпритульні коти. Власниця притулку каже, що вже давно отримувала погрози про розправу з тваринами.

Що відомо про пожежу у Котохаті

Очевидці кажуть, що вночі почули звук, схожий на вибух, потім на місці почалася пожежа. З’ясувалося, що горить відомий на всі Теремки притулок “Котохата”, яким опікувалася волонтерка Наталя Петрущенкова.

Рятувальники, яких викликали очевидці, та й самі мешканці столиці кинулися рятувати котів. Постраждали близько 60 тварин, деякі з них повтікали, деяких довелося терміново доставити до ветклініки.

Петрущенкова каже, що з семи кошенят, яких доправили до реанімації, вижило лише одне.

“Уцілілих неушкоджених кошенят розібрали по домівках такі ж небайдужі місцеві мешканці”, — сказала жінка.

Реакція поліції на пожежу у притулку

У Києві правоохоронці після трагедії відкрили кримінальне провадження. Зазначається, що унаслідок пожежі загинуло семеро котів. Зловмисникам, якщо вдасться їх спіймати, загрожує покарання за ст. 299 Кримінального кодексу України. Це обмеження волі на строк від одного до трьох років, або ув’язнення на такий самий строк.

Яка доля котів з Котохати

Наталя Петрущенкова каже, що в притулку перебували 58 котів. Семеро з них загинули, 21 тварину шукають досі. Інших котів порозбирали небайдужі й прихистили тварин, поки притулок не відновлять.

Пропонуємо дізнатися, як у Греції вівці зайшли до теплиці та повиїдали марихуану.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦