Виграти час Кремль прагне життям власних солдатів

Російські окупаційні війська йдуть на “м’ясні штурми”, щоб не здавати захоплені території. Західні аналітики вважають, що Росія намагається виграти час на полі бою.

Новий звіт ISW

В Інституті вивчення війни (ISW) кажуть, що окупанти зосереджені зберегти за собою кожен метр окупованої української землі ціною життя власних солдатів. При цьому вони не зосереджують сили для тактичних боїв на територіях, де мають підготовлену оборону.

“Можливо, російське військове командування віддає наказ про ці контратаки, щоб виграти час, але незрозуміло, як Кремль збирається використати час, куплений такою ціною”, – кажуть аналітики.

Виграний час, вважають в ISW, російські сили можуть використати для створення систем оборони на інших рубежах, або ж це може свідчити про намір окупантів організувати контратаку чи контрнаступ.

“Російське військове командування все одно потребує додаткового підкріплення на західно-запорізькому напрямку на додаток до сил, які вже зосереджені на цій лінії фронту, щоб поточні контратаки російських військ були оперативно надійними”, – йдеться у повідомленні.

Контрнаступ ЗСУ

В ISW зауважують, що військове командування РФ сподівається зупинити контрнаступ ЗСУ оборонними операціями та постійними контратаками.

Аналітики кажуть, що за даними джерел в Кремлі, російський диктатор Володимир Путін наказав міністру оборони Росії Сергію Шойгу у місячний термін (до початку жовтня) зупинити українські контрнаступи та повернути російським військам ініціативу.

Раніше Кирило Буданов заявив, що українська військова розвідка будує певну концепцію на післявоєнний період.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦