Мітингувальники пікетують будівлю парламенту та уряду

20 вересня влада самопроголошеного Нагірного Карабаху пішла на вимоги Азербайджану щодо капітуляції, погодившись вивести з території вірменські збройні сили.

Що сталося у Карабаху

19 вересня Азербайджан атакував вірменські позиції збройних сил. Країна оголосила про боротьбу з терористами. Для евакуації населення в Карабасі створили гуманітарні коридори.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян скликав засідання Радбезу та звинуватив Азербайджан у намірі провести “етнічну чистку” в регіоні. Він зазначив, що Вірменія не має наміру воювати проти ЗСУ Азербайджану.

20 вересня Міноборони Азербайджану оголосило про домовленості щодо припинення вогню.

Протести у Єревані

Мешканці Вірменії зібралися у центрі Єревану біля будівлі парламенту та уряду. Вони не згодні з рішенням Пашиняна віддати Карабах під контроль Баку.

Поліція, яка охороняла урядові будівлі застосувала проти протестувальників світло-шумові гранати.

Також демонстранти заблокували будівлю російського посольства. Вони вимагали від Росії вивести свої миротворчі війська з території Вірменії.

Поліцейським довелося затримувати незгодних відмовитися від акцій протесту.

Нагадаємо, як і в Карабаху, для росіян в Криму не залишилося безпечних місць.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦