Після війни він очікує від Заходу гарантій безпеки

Польський президент Анджей Дуда, що одним з перших підтримав український народ після повномасштабного російського вторгнення, чекає від західних партнерів, що вони будуть продовжувати надавати Україні підтримку, аби саме вона здобула перемогу у цій війні.

Заклик Дуди до партнерів

Дуда зауважив, що подальша підтримка України буде мати значущі глобальні наслідки. І якщо Росія програє, країни ЄС будуть убезпечені від подібної агресії.

Польський президент каже, що компромісного рішення не існує, тому перемога у цій війні має бути на боці України.

“Росію можна зупинити лише в тому випадку, якщо вона буде переможена, а вона буде переможена, коли Україна витіснить російську армію з окупованих територій… та відновить контроль за межами своїх міжнародно визнаних кордонів”, – сказав він та додав, що цьому має сприяти допомога міжнародних партнерів.

Дуда про контрнаступ

Президент Польщі вважає, що Україна спільного із західними країнами та США здатна перемогти російський імперіалізм.

А для успішного контрнаступу потрібно забезпечити війська ЗСУ належним озброєнням. Саме брак зброї, каже Дуда, стримує успішний контрнаступ.

“Ми це знаємо з того факту, що вони зараз не в змозі здійснити дуже рішучий контрнаступ проти російських військових”, – резюмував він.

Раніше український президент під час спілкування з американськими журналістами відповів питанням на питання, чи дійсно Україні потрібні ще 70 млрд доларів допомоги від Америки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦