Допоможе один простий лайфхак

Подряпини на лінзах окулярів роблять їх непридатними для носіння, оскільки погіршують й без того поганий зір. Однак не варто спішити замінювати лінзи, можна скористатися кількома нехитрими способами, аби швидко та ефективно прибрати дефект.

Засоби проти подряпин на склі

Використовуйте зубну пасту – нанесіть невелику кількість зубної пасти на лінзу і круговими рухами поліруйте її протягом декількох хвилин. Потім промийте лінзу водою і просушіть її м’якою тканиною.

Використовуйте полірувальний засіб для окулярів – він продається у більшості аптек або магазинів оптики. Нанесіть засіб на лінзу і круговими рухами поліруйте її протягом декількох хвилин. Потім промийте лінзу водою й протріть м’якою тканиною.

Автомобільний віск – та ж сама процедура, що й із зубною пастою.

Важливо зазначити, що ці методи можуть бути ефективними лише для дрібних подряпин. Якщо подряпини глибокі, вам може знадобитися звернутися до фахівця.

Як уберегти лінзи окулярів від подряпин

  • Носіть окуляри в футлярі. Це допоможе захистити їх від подряпин, коли ви їх не носите.
  • Не кладіть окуляри на тверді поверхні. Це може призвести до подряпин.
  • Не використовуйте для протирання окулярів забруднену тканину.

Дотримуючись цих порад, ви можете допомогти своїм окулярам залишатися в хорошому стані протягом тривалого часу.

Пропонуємо дізнатися, чому на ніч телефон варто відкладати якомога далі від ліжка.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦