Росіян та КНДР можуть створити “вісь зла”

Минулого тижня лідер КНДР Кім Чен Ин здійснив офіційний візит до Росії, де зустрічався з Володимиром Путіним. Російська влада влаштувала для північнокорейського лідера теплий прийом, вочевидь, сподіваючись знайти собі партнера у військово-технічній сфері.

Що може означати цей візит

Експерт з питань оборони та безпеки Олег Старіков у коментарі “Телеграфу” пояснив, чому Росія йде на зближення з країною, з якою не хоче співпрацювати цивілізований світ.

На його думку, обмежена у міжнародних зв’язках російська влада шукає союзників “з ким завгодно”. І її цікавить військово-технічна сфера.

“Для Північної Кореї головні вороги — Південна Корея, Японія та США. Допомагав КНДР постійно на тактичному рівні Китай. Але не явно. А зараз, схоже, на оперативно-тактичний та оперативний рівень співпраці з Пхеньяном виходить Москва”, – сказав експерт.

Старіков вважає, що Путін просив у Кім Чен Ина зброю, якої їй не вистачає на фронті.

Яку зброю Росія могла просити у КНДР

Експерт вважає, що Кремль цікавлять потужніші РСЗВ, а ця країна має KN-09 з дальністю ураження до 200 км та KN-25 з дальністю до 380 км. Також росіяни могли запросити снаряди калібру 152 мм та ракети малої дальності.

Чи є загроза для України

На думку Старікова, якщо Росія отримає вищезгадане озброєння, вона зможе продовжувати війну, поповнивши запаси.

Ще одна загроза – якщо до такого військового союзу доєднається Китай.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин під час перемовин з російським диктатором Володимиром Путіним назвав відносини з РФ найпершим пріоритетом для КНДР.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦