Головне управління розвідки Міноборони України провели успішну спецоперацію “Синиця”, в результаті якої отримало бойовий літак окупантів Мі-8.

Тепер після цієї спецоперації, коли російський льотчик Максим Кузьмінов пригнав в Україні гелікоптер окупантів, все більше охочих здатися в полон. За даними ГУР, а це понад 70%.

Раніше ми писали, чим займатиметься ГУР після перемоги України.

Успішна спецоперація “Синиця” та збільшення охочих окупантів жити

Спецоперація Синиця

За словами представника ГУР Андрія Юсова, після успішної спецоперації “Синиця” на 70% стало більше російських солдатів, які хочуть здатися в полон та вижити. Військові армії РФ звертаються на лінію “Хочу жить” та користуються іншими каналами для зв’язку.

В етері “Радіо Свобода” він наголосив, що все більше російських окупантів розглядають такий варіант. За день “стрибок” звернень на держпроєкт “Хочу жити” зріс на 70%.

Юсов додав, що за передачу “МіГа” буде обов’язково нагорода, але не варто вірити чуткам, що це 2 млн доларів.

Подробиці спецоперації ГУР “Синиця”

Максим Кузьмінов

Російський льотчик Максим Кузьмінов зумів перегнати російський вертоліт Мі-8 на аеродром в Харківську область. Він самостійно зв’язався з українською розвідкою, оскільки не хотів воювати проти України.

Окрім гелікоптера, ЗСУ та ГУР отримали цінну інформацію про російську авіацію та російське військове командування.

Тепер Кузьмінов, який служив у 319-му полку армійської авіації РФ, буде жити та отримає нові документи, гарантії безпеки для власної родини та 500 тисяч доларів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦