У більшій небезпеці Одеса та Київ

Український уряд запевнив – підготовка інфраструктури до зими вже на фінальній стадії. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що до початку опалювального сезону всі місцеві влади належним чином встигнуть підготуватися до зимівлі.

Чи достатньо коштів на підготовку

В уряді запевнили, що місцеві бюджети достатньо профінансовані, аби завершити підготовку до осінньо-зимового періоду.

Ремонтуються енергоблоки на АЕС, підготовка ведеться на теплових та гідроелектростанціях.

“У місцевих бюджетах достатньо коштів для завершення всіх підготовчих робіт до настання холодів. Там, де це потрібно, слід прискоритися, щоб устигнути вчасно увімкнути людям тепло”, – сказав Шмигаль.

Чим лякають експерти

Директор Центру дослідження енергетики Олександра Харченко вважає, що в Одесі та Києві взимку будуть проблеми з електрикою.

Він нагадав, що саме ці два міста є найбільшими споживачами світла з-поміж інших міст. А відновлені після російських атак електростанції не відновлені на 100%.

Також експерт впевнений, що енергосистема країни балансуватиме на межі.

З ним не погоджується експерт Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев. Він прогнозує, що українці, навчені минулим сезоном, вже знають як підготуватися до зими.

“Може трошки легше буде тому, що несподіванок якраз не очікується, і абсолютна більшість споживачів розуміє, що на них чекає, та як на це реагувати”, – сказав він.

Тим часом в Україні здорожчала комуналка.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦