Для росіян в Криму не залишилося безпечних місць

Днями Сили оборони України атакували ракетами та безпілотниками судноремонтний завод у Севастополі, де росіяни ремонтували кораблі й підводні човни, чим відкрили новий етап у війні.

Зокрема, українські збройні сили довели, що можуть без заходу в Крим завдати значних ушкоджень російському озброєнню.

Втрати росіян в Криму

За даними української розвідки, унаслідок атаки по судноремонтному заводу було уражено великий десантний корабель “Мінськ” та підводний човен “Ростов-на-Дону”.

А у північно-західній частині Чорного моря Силами оборони Півдня було знищено ворожий катер типу КС-701 “Тунець”.

Аналітичний проєкт Oryx підрахував, що від 24 лютого 2022 року українським збройним силам вдалося знищити або ушкодити вже 16 російських кораблів.

Як у ГУР коментують удари по Севастополю

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов зауважив, що після атаки уражені судна ЧФ РФ відновленню не підлягають.

Він додав, що “багато кримчан відверто і щиро раділи, коли чули ось такі звуки «бавовни», бо розуміли, що триває демілітарцація Криму від російських загарбників”.

Новий етап у війні

Військовий експерт Костянтин Машовець, коментуючи ураження підводного човна та десантного корабля в Севастополі, вважає, що цим ударом ЗСУ “відкрили новий етап війни”.

“Тепер усі бази Чорноморського флоту РФ під загрозою”, – сказав він.

Раніше експерт спрогнозував дату закінчення війни в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦