Сучасне російське озброєння перетворилося на брухт

Російські танки Т-14, які вважалися найсучаснішими у світі, так і не були застосовані на фронті в Україні. Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

“Жодного застосування техніки Т-14 так і не було”, – сказав він під час виступу на Ялтинській європейській стратегії в Києві.

Що не так з російськими Т-14 та Т-90

За його словами, російські танки Т-90, які вважаються проривом з точки зору створення броньованої техніки, легко знищуються дронами-камікадзе, що є на озброєнні в ЗСУ.

“Вони всі згоріли”, – додав Буданов.

Що стосується танків Т-14 “Армата”, Буданов вважає, що російська влада боїться відправляти їх на фронт, оскільки це загрожує серйозними іміджевими втратами для її “млявої оборонки”.

“Думаю, що Т-14, коли вони зрозуміли, що може бути руйнівний ефект для подальшої експортної привабливості цієї машини, так і не запустили на фронт”, – підсумував Буданов.

Раніше ми писали, що Путін боїться тривалої війни з Україною.

Що відомо про російські танки Т-14

Російські танки Т-14 “Армата” – це найсучасніші основні бойові танки в РФ. Вони були розроблені у 2009 році й вперше представлені на параді в Москві у 2015 році.

Танки Т-14 мають ряд передових технологій, включаючи безекіпажну башту, що дозволяє екіпажу перебувати в броньованій капсулі в корпусі танка.

Характеристики Т-14 “Армата”

  • Вони мають новий двигун, який забезпечує більшу швидкість.
  • Оновлену броню, яка більш ефективно захищає від протитанкових засобів.
  • Систему управління вогнем, яка забезпечує високу точність стрільби.

Росія планувала поставити танки Т-14 на озброєння у 2020 році, але цього так і не сталося. Наразі в російській армії є лише кілька десятків танків Т-14, які, за даними української розвідки, не були застосовані в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦