Уряд вже визначив макроекономічні показники та соціальні стандарти на 2024

Уряд та Верховна Рада активно працюють над проєктом Державного бюджету на 2024 рік. В умовах війни влада намагатиметься зберегти соціальні стандарти та підвищити макроекономічні показники.

За даними obozrevatel, в уряді розраховують витрати на соціальну сферу виходячи з даних, що наразі в Україні проживає 34,5 млн людей.

Дефіцитний бюджет 2024

Міністерство фінансів України при розробці проєкту бюджету на 2024 рік очікує, що ВВП України зросте на 5%, а інфляція становитиме 10,8%. Середня зарплата складе 21 852 грн. Мінімальна зарплата зросте до 8000 грн у липні 2024 року. Пенсії – до 2361 грн.

Головною проблемою бюджету є дефіцит, який може становити 10% ВВП. Для його покриття уряд планує залучити міжнародну допомогу.

Курс долара - обмін валют

Очікувані показники та проблеми

В уряді визначили макроекономічні показники та соціальні стандарти наступного року. Головна проблема – глибокий дефіцит, який можна покрити лише завдяки міжнародній підтримці, і гарантій такої підтримки на цей момент немає.

Дефіцит бюджету

Головною проблемою бюджету є дефіцит, який може становити 10% ВВП. Для його покриття уряд планує залучити міжнародну допомогу.

Проблеми бюджету

Окрім дефіциту, у бюджету існують й інші проблеми. Зокрема, це:

  • Недостатнє фінансування соціальної сфери.
  • Високий рівень оподаткування.
  • Недосконалість бюджетного процесу.

Бюджет України на 2024 рік буде складним і проблемним. Його виконання буде залежати від багатьох факторів, зокрема, від ситуації на фронті та обсягу міжнародної допомоги.

Раніше в Нацбанку спрогнозували, що станеться із зарплатами українців.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦