Документ Міноборони США розкриває характеристики типового НЛО

Більшість зафіксованих зображень невпізнаних летючих об’єктів у світі мали форму “тарілки”, однак в американському Міноборони кажуть, що зазвичай НЛО мали круглу форму – це були сфери або кулі білого або сріблястого кольору, часто напівпрозорі.

Що кажуть в Пентагоні про НЛО

У Міноборони США зауважили, що зафіксовані об’єкти в небі мали розмір від 1 до 4 метрів. Вони переміщалися у повітрі на висоті трохи нижчій, ніж на якій літають комерційні пасажирські літаки.

У відомстві розкрили характеристики “типових НЛО”, опублікувавши дані про колір, форму, швидкість і рівень польоту. Там оприлюднили й карту “гарячих точок”, на якій вказано місцеперебування зареєстрованих НЛО.

Які форми мали НЛО

На сайті AARO, створеному Пентагоном, розкрили подробиці про “типові НЛО”, що засновані на звітах, отриманих у період 1996-2023 р. Там зазначається, що 28% НЛО були помічені на висоті близько 6,01 км, 10% літали на висоті 1,5 км. З них 47% були описані як «куля», «м’яч» або «сфера». І лише відсоток мав форму “тарілки”.

Також були помічені НЛО у формі прямокутника, овалу, трикутнику, диска, циліндра, квадрата і навіть багатокутника. 19% НЛО мали «неоднозначну» форму.

Водночас 16 відсотків були описані як такі, що мають світло, хоча в багатьох випадках це могло бути пов’язано з їх сітловідбивальними якостями.

«Теплові сигнатури» включають випромінювання короткохвильового або середньохвильового інфрачервоного світла, яке невидиме неозброєним оком, але може бути вловлене спеціальними детекторами.

Що таке НЛО

Абревіатуру НЛО (UFO англійською мовою) розшифровують як «непізнаний летючий об’єкт». Цей термін не має на увазі, що об’єкти в небі мають позаземне походження.

Пентагон термін “НЛО” не використовує. У Міноборони США вживають абревіатуру UAP – «непізнане повітряне явище».

Пропонуємо дізнатися історію про таємничу пляшку із запискою, яку знайшов мешканець США на пляжі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦