У Новій Зеландії під час хірургічного втручання у жінці забули інструмент, розмір якого майже як тарілка. Пацієнтка могла померти.

Видання Futurism пише, що 20-річна жінка 18 місяців ходила з предметом, який у ній залишили під час планового кесаревого розтину. Йдеться про рановий ретрактор Алексіса.

Раніше ми писали, що пенсіонерка 40 років носила ненароджений плід всередині.

Невдалий кесарів розтин породіллі

Лікарі

Новозеландські лікарі тільки через півтора року виявили, що у тілі пацієнтки дещо залишилося після операційного втручання. Жінка прийшла на комп’ютерну томографію черевної порожнини, оскільки вона скаржилася на біль у животі, який тільки зростав.

Пацієнтці видалили зайвий предмет з черева у тому самому медзакладу, де їй робили першу операцію.

Лікарі пояснили, що жінка мала ускладнення під час пологів і “підвищену масу тіла”, через що могли недогледіти таку деталь.

Що таке рановий ретрактор Алексіса

Рановий ретрактор Алексіса

Рановий ретрактор Алексіса — це пристрій, який застосовують під час хірургічних операцій для захисту рани і забезпечення гарного огляду місця операції. Його виробляють з гнучкого матеріалу.

Ретрактор використовують, щоб полегшити операції у різних сферах медицини, зокрема під час кесаревого розтину. Цей пристрій має здатність втягуватися на 360 градусів без травмувань завдяки своїй гнучкій текстурі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦