Пригодницько-історичний фільм “Довбуш” знімали протягом кількох років у різних куточках України, які вражають своєю красою та оригінальністю.

Фільм “Довбуш” – найдорожчий за всю історію українського кінематографу, який знімали саме в Україні. Видання OBOZREVATEL поділилось 8 знаковими місцями, у які обов’язково треба поїхати та відчути їхню силу.

Раніше ми писали, які імена закодовано в українській вишивці.

Свірзький замок

Свірзький замок - фільм Довбуш

За сюжетом фільму, князівна мешкала у Свірзькому замку, який розташовано у Львівській області. Будівлю зведено у другій половині XV століття як оборонну фортецю. Форма замку – неправильний чотирикутник, який у той час оточували болота та ставки.

Збаразький замок

Збаразький замок

У Збаразькому замку зняли одну з найбільш трагічних сцен драми з мертвим опришком. Історичну будівлю розташовано в Тернопільській області.

Скелі Довбуша

В Івано-Франківській області є популярне місце в Карпатах – Скелі Довбуша. У фільмі цю місцевість використали для ефектних сцен, зокрема боїв.

Скелі Довбуша

Дрогобицька солеварня

Дрогобицький солеварний завод ще досі працює, а ще тут можна пройтися з екскурсоводом та дізнатися його історію.

Дрогобицька солеварня - Дрогобицький солеварний завод

Церква Святого Юра в Дрогобичі

Церква Святого Юра, яка розташована у Дрогобичі – визначна пам’ятка галицької дерев’яної архітектури. Будівлю звелено в кінці XV століття.

Церква Святого Юра в Дрогобичі

Каплиця Боїмів у Львові

Каплиця Боїмів, яка розташована у центрі Львова, зафільмована у “Довбуші”. За сюжетом католицька князівна відвідувала саме цей храм.

Каплиця Боїмів у Львові - фільм Довбуш

Кам’янець-Подільський замок

У замку в Кам’янці-Подільському було відзнято кілька сцен для фільму “Довбуш”.

Замок в Кам’янці-Подільському - Кам'янець-Подільський визначні місця

Печера “Вертеба”

Оскільки в справжню печеру Довбуша біля Яремче не помістилася б знімальна група, то сцену знімали у печері “Вертеба”, що на Тернопільщині.

Печера Ветерба - де знімали Довбуш

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦