В цій країні проживає 14 000 українців призовного віку

Україна планує повертати з-за кордону чоловіків, що виїхали під час воєнного стану й не повернулися. Однак Австрія буде протидіяти екстрадиції ухилянтів.

Заява МВС Австрії

Речник Міністерства внутрішніх справ Австрії заявив, що МВС не розглядає можливості співпраці з українськими правоохоронцями, які будуть вимагати повернути чоловіків призовного віку, що оселилися в цій країні.

За даними видання eXXpress, у МВС заявили, що подібна екстрадиція була б “серйозним посяганням на наш суверенітет”, та що “це була б спроба втручання в нашу систему надання притулку”.

eXXpress пише, що якби Австрія погодилася видати 14 000 чоловіків у віці від 18 до 54 років, що живуть тут як біженці, то Україна могла сформувати 28 батальйонів для участі у війни проти Росії.

Що думають мешканці Австрії

Згідно із результатами опитування, представленими на сайті eXXpress, австрійці вважають, що українські чоловіки призовного віку, що є біженцями, мали б повертатися додому та зі зброєю в руках захищати країну, а не переховуватися за кордоном.

Тим часом у Польщі проживають 80 тисяч громадян України призовного віку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦