Він першим отримав від Зеленського орден “Золота Зірка” за деокупацію Херсона

На війні загинув сержант 131-го розвідувального батальйону, Герой України Андрій Орлов. Про смерть Героя повідомила його матір Олена Орлова-Зелінська у Фейсбуці.

Що відомо про Андрія Орлова

40-річний військовослужбовець народився у Полтаві, де закінчив Полтавський педагогічний університет.

2014 року добровольцем пішов на війну, приєднавшись до батальйону “Донбас” Національної гвардії України. Спочатку був у стрілковому підрозділі, через деякий час очолив його, а потім був заступником командира снайперського взводу.

Орлов до 2022 року знаходився у Багдаді, а коли дізнався, що Росія 24 лютого розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, то одразу повернувся захищати країну й приєднався до 131-го окремого розвідувального батальйону Сухопутних військ ЗСУ.

Андрій Орлов разом із побратимами звільнили правий берег Херсонської області та окуповані частини Миколаївської області.

Восени 2022 року брав участь у деокупації Херсону — коригував вогонь артилерії та авіації по ворогу в районі с. Мала Сейдеминуха. У боях за Херсон отримав осколкове поранення вуха та шиї.

Після нетривалого лікування Андрій Орлов брав участь у боях за Снігурівку в Миколаївській області. Саме Орлов здійняв український стяг над будівлею райадміністрації.

Нагадаємо, днями у боях проти російських окупантів загинув боєць «Азову» Юрій Мочульський.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦