Костянтину Огієнку у разі доведення злочину загрожує 15 років в’язниці

У Росії за хабарі заарештували генерала, який відповідав за роботу ППО в Москві. Генерал-майор Костянтин Огієнко є командувачем Першої армії ППО особливого призначення.

За що арештували Костянтина Огієнка

Російські ЗМІ пишуть, що військовий став фігурантом кримінальної справи про хабар в особливо великому розмірі – отримав 30 мільйонів рублів (майже 300 тисяч доларів).

Генерал-майор Росії Костянтин Огієнко, який очолював 1-у ордена Леніна армію ППО особливого призначення, яка прикриває Москву від ударів з повітря, став фігурантом кримінальної справи про хабар в особливо великому розмірі.

Кримінальну справу, за якою генералу може загрожувати від восьми до 15 років позбавлення волі, було порушено у липні 2023 року. Огієнко перебуває під вартою, термін арешту йому продовжили до 27 листопада.

Огієнко разом із командувачем 4-ї дивізії ППО генерал-майором Дмитром Бєляцьким отримали 500 тисяч рублів від керівниці громадської організації «Надія». Це була перша частина хабара на загальну суму в 30 мільйонів рублів, за яку військові обіцяли виділити під забудову землі Міноборони Росії в підмосковних Довгопрудному та Лобному.

Біляцький частково визнав провину та пішов на угоду зі слідством. Його відправили під домашній арешт. Огієнко своєї провини не визнав. Слідчі вирішили, що генерал, який має «великі зв’язки серед посадових осіб органів військового управління Міноборони Росії», може впливати на свідків, а у разі обрання м’якшого запобіжного заходу сховається від слідства і суду.

Раніше ми писали, що у Кремлі готуються до нового військового заколоту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦