Зима буде стримувати російську армію через проблеми з постачанням

Україна “набирає позицій” на тлі контрнаступу, який розпочався на початку цього року. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

“Українці поступово завойовують позиції. Їм вдалося прорвати оборону російських військ і вони рухаються вперед”, – слова Столтенберга передає Sky News.

Чим холод загрожує російській армії

Тим часом Аналітичний центр США зазначає, що якщо українські оборонці будуть тримати такі ж темпи до зими, вони досягнуть ще більших успіхів, оскільки взимку росіянам доведеться несолодко – у них виникнуть проблеми з постачанням.

Зазначається, що оборонна промисловість росіян намагається замінити високоточну зброю або основні запаси, оскільки Росія відчуває нестачу оптичного обладнання, електроніки, чіпів і схем через санкції.

“Москва не може навіть виробляти достатньо гуми, щоб замінити зношені шини для своїх операцій на передовій”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що саме через це знизиться мобільність російського війська в пізньоосінній та зимовий періоди.

Як санкції впливають на російську оборонку

Українська дипломатія спільно з країнами Заходного альянсу від 2022 року посилила санкційний тиск на російські оборонні компанії, що значно вплинуло на їхні можливості та потенціал. У результаті цього, російський військово-промисловий комплекс (ВПК) отримав серйозні труднощі.

Згідно з інформацією української розвідки, введені санкції серйозно вплинули на російські оборонні компанії, які змушені були стикатися із фінансовими та виробничими проблемами. Водночас, інфляція, спричинена санкціями, споживала виділені кошти на виробництво зброї.

Один із головних російських виробників бронетехніки, «Уралвагонзавод», зазнав фінансових труднощів і був змушений призупинити виробництво танків Т-90 та проєкту “Армата”. Інші підприємства також були вимушені скоротити свій персонал.

Ключові російські виробники виступили із заявами про нестачу суднових дизельних двигунів, вертолітних та літакових двигунів, електроніки, імпортних комплектуючих у системах управління вогнем, особливо наголошуючи на відсутності вітчизняної мікроелектроніки.

Ці проблеми стосуються не лише виробництва, але й високотехнологічних компонентів, таких як мікроелектроніка та напівпровідники, що ставить під питання якість і сучасність російської високоточної зброї.

Раніше ми писали, що у Кремлі готуються до нового військового заколоту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦