У тимчасово окупованому російськими військовими місті Маріуполь без громадянства РФ неможливо отримати життєво необхідні ліки.

Міська рада Маріуполя повідомили, що окупанти почали видавати жителям міста інсулін тільки за наявності російського паспорта.

Раніше ми писали, що окупанти активно застосовують хімічну зброю проти ЗСУ.

Російський паспорт або смерть

Тепер жителі Маріуполя, які вже другий рік перебувають під російською окупацією, не можуть отримати потрібні ліки без прогину під систему РФ та опиняються у заручниках країни-терористки. У людей є вибір: отримати паспорт РФ або померти.

Житель міста, який має діабет, розповів, що пішов до місцевої лікарні для отримання інсуліну. Проте йому там відмовили, тому що в чоловіка немає громадянства РФ.

Маріуполь 2023

Окупанти відмовляють у видачі інсуліну

Маріуполець зняв відео у 1-й поліклініці міста, просто з коридору медзакладу та біля кабінету. де можна отримати інсулін. На дверях почепили оголошення про те, що медикаменти за “бюджетні кошти” видають особам пільгових категорій, але треба мати громадянство країни-терористки.

У міськраді наголосили, що це політика російських окупантів, спрямована на русифікацію Маріуполя та його мешканців за будь-яку ціну, ставлячи жорсткі умови. Тепер без паспорта РФ не можна влаштуватися на роботу, пересуватися містом, отримати медичну допомогу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦