Юрій Мочульський повернувся з-за кордону, щоб піти на фронт

Боєць «Азову» Юрій Мочульський (на псевдо “Рижий”) загинув у боях проти російських окупантів. Він отримав смертельне поранення 29 серпня під час штурму ворожих позицій.

Як повідомив родич Юрія – відомий український легкоатлет Дмитро Дем’янюк, Мочульському було 28 років, він теж був легкоатлетом.

Що відомо про Юрія Мочульського

Коли Росія вдерлася на територію України, Мочульський перебував за кордоном. Він повернувся до України та вступив до лав 103 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Після поранення у боях Юрій лікувався, а потім став у ряди «Азову».

Дмитро Дем’янюк згадує про Юрія: “Ти був взірцем для мене. Прикладом. Приїхав з-за кордону захищати свою країну та нашу сім’ю в перший день війни. Коли інші тікали. Ми разом пішли у військкомат у той день і разом служили в 103 бригаді… провідував тебе з пораненням у госпіталі в Рівному… Після того ти не списався… Ти пішов в «Азов». А тепер я знов у відпустці буду вже на твоєму похороні… Нестерпний біль”.

Дружина Тетяна теж відреагувала на смерть Юрія Мочульського. Вона називає звістку про його загибель “страшним сном”.

“Ти такий сильний, ти завжди міг витримати все. Ти був дуже хорошим командиром, ніколи б не стояв у стороні, завжди був зі своїми хлопцями, ніколи не міг всидіти на місці. Вони обовʼязково помстяться за тебе. Прийде час і я піду, і помщусь за тебе”, – написала вона у соцмережах.

Нагадаємо, у боях проти російських бойовиків в Україні загинув доброволець із Колумбії Алехандро Еррера Евіа. Він вступив до лав Інтернаціонального легіону ЗСУ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦