Членів експедиції врятувало австралійське судно Dugong Ace

У Кораловому морі катамаран російських мореплавців був атакований зграєю акул. Хижаки напали на катамаран та прокусили його, після чого він почав тонути.

Цей інцидент стався під час кругосвітньої експедиції “Russian Ocean Way”, організованої Томським відділенням Російського географічного товариства (ТОО РГО). Екіпаж дотримується маршруту, прокладеного першими російськими кругосвітніми мореплавателями XIX століття, такими як Іван Крузенштерн і Фаддей Беллінсгаузен. Експедиція стартувала 1 липня 2021 року в Санкт-Петербурзі.

Як тонули мореплавці ROW

Керівниця Російського географічного товариства Юлія Калюжна зазначила, що катамаран був атакований акулами близько 19:00 5 вересня. В результаті цих атак балони катамарана почали втрачати повітря, і судно почало тонути. Екіпаж подав сигнал SOS, і до них вирушило суховантажне судно, яке доставило учасників експедиції до австралійського міста Брісбен.

“Катамаран почав підіймати носові балони, а ми були без надії. Якби не прийшло суховантажне судно на допомогу так швидко, ми б потонули, як Титанік”, – сказав керівник експедиції Евген Ковалевський.

Ковалевський і його команда планують продовжувати експедицію, навіть попри втрату катамарана. Однак він визнав, що не має фінансів на будівництво нового судна. Екіпаж планує розглядати можливості для продовження подорожі та здобуття нового катамарана.

“Ми розуміємо, що наразі не існує надувного судна, яке може обійти планету без загрози для команди. Але наша основна мета — повторити маршрути перших російських кругосвітніх експедицій XIX століття, і ми все ще віримо в це”, – підкреслив Ковалевський.

Цей інцидент — не перший для екіпажу “Russian Ocean Way”, оскільки раніше вони вже втратили два судна. Однак ця група відданої команди відмовляється від свого кругосвітнього маршруту, і її підсилить вирішення продовжувати свою незвичайну подорож.

Тим часом у Китаї затримали двох робітників, які екскаватором пробили діру у Великій Китайській стіні, аби не об’їжджати її.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦