Пілоти задовольняли примхи військових чиновників

Російській льотчик Максим Кузьмінов, який “пригнав” в Україну гелікоптер, розповів, як насправді у РФ ставляться до військовослужбовців та пілотів стратегічної авіації.

Два вертольоти перевозили одного кота

Він каже, що командування нівелює всі правила та закони, використовуючи владні повноваження для задоволення власних потреб.

Під час розмови з блогером Дмитром Карпенком в Києві він, зокрема, заявив, що командувач Військово-повітряних сил Росії наказав двома гелікоптерами Мі-8 і Мі-24 перевезти свого породистого кота з Ростова до Єйська. Другий вертоліт, як пояснив Кузьмінов, мав страхувати гелікоптера, в якому перебував кіт начальника. А ще у гелікоптерах перебували шестеро військовослужбовців – “особиста охорона кота”.

Витрати на перевезення тварини

“Тобто два вертольоти перевозили цю чудову тварину, умовно, з Ростова до Єйська — Мі-8 летить, а Мі-24 кружляє, прикриває його”, — зазначив пілот.

За його словами, заради кота “спалили багато палива, ресурсів техніки”.

Потім Кузьмінов заявив, що російське керівництво взагалі не дає пілотам перепочити. Він каже, що й сам за день виконував безліч перельотів, після чого погано почувався через втому та головний біль.

Нагадаємо, у Харківській області приземлився російський вертоліт Мі-8 – на борту перебували льотчик та двоє членів екіпажу. З’ясувалося, що пілот опинився в Україні завдяки спецоперації ГУР “Синиця”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦