Призвати до лав ЗСУ можуть тепер тих, хто має проблеми зі здоров’ям

Міноборони України ухвалило новий порядок щодо призову до війська “обмежено придатних до служби”. Відомство, зокрема, затвердило список хвороб, за яким оцінюється придатність до призову.

Обмежено придатні до служби

Відповідно до цього списку, придатними до служби визнаватимуть всіх, хто раніше за окремими випадками вважався “обмежено придатним”.

Тепер до війська можуть потрапити ті, хто має вилікуваний туберкульоз, вірусний гепатит з незначним порушенням функцій, безсимптомний ВІЛ, легкі прояви розладів психіки чи невротичні розлади тощо.

У Міноборони очікують, що нововведення дозволять поповнити військо українцями, що могли отримати суперечливі діагнози за допомогою хабарів.

Зміни в роботі ВЛК

Згідно з рішенням МОУ, ВЛК має ухвалювати постанову про придатність військовослужбовця до служби за конкретною військовою спеціальністю. Це дозволить уникнути ситуацій, коли обмежено придатний військовослужбовець не може виконувати свої обов’язки за посадою.

Спрощено вимоги до стану здоров’я для військовослужбовців Десантно-штурмових військ та морської піхоти у воєнний період.

Тим часом Буданов пояснив, чим займатиметься ГУР після перемоги України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦