США наклали арешт на понад 1 мільярд доларів приватних російських активів у кількох країнах світу.

Як повідомляє CBS News, про це розповіла заступниця генерального прокурора США Ліза Монако. За її словами, арешт контрабандистів відбувався в Німеччині, Італії та Латвії. Також звинувачення висунуто через відмивання коштів у Великій Британії.

Раніше ми писали, скільки часу Росія ще може воювати.

Арешт активів РФ у США та інших країнах

Арештовані активи рф

KleptoCapture шукає не тільки поплічників Кремля, але й тих, хто допомагає російським олігархам, банкам, страховим компаніям, авіаційній галузі уникати санкцій. Наслідки матимуть всі, хто допомагає країні-окупантці.

Нагадаємо, що 2022 року Міністерство юстиції США конфіскувало на Фіджі супер’яхту олігарха Сулеймана Керімова, вартість якої 300 млн доларів. Також відомство вимагало конфіскувати яхту Віктора Вексельберга, яка коштує 90 млн доларів.

Генпрокуратура США намагається добитися у Конгресу розширення повноважень, які дозволять використовувати отримані кошти на користь України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦