Наприкінці серпня Папа Римський заявив, що росіяни – спадкоємці великої імперії, “великої матінки-Росії”

Ця заява понтифіка викликала обрушення у міжнародної спільноти. Йому нагадали, що правителі Росії, про яких він згадував у промові, влаштовували масові вбивства людей та нищили менші за кількістю культурні прошарки суспільства.

Реакція Польщі на скандал з Франциском

Щоб нагадати “авторитету віри”, що йому було б варто підбирати слово у своїх зверненнях та більше дізнаватися про історію російських кривавих правителів, тижневик Wprost, що видається у Польщі, опублікував на обкладинці колаж, де зобразив Франциска у папамобілі, що їде на шасі російського танка з позначкою “Z”. Автомобіль Папи Римського, з якого він вітає вірян піднятою рукою, рухається серед зруйнованих війною житлових будинків.

Що заявив Папа Римський вірянам у Санкт-Петербурзі

28 серпня Франциск виступив з промовою перед учасниками Всеросійської зустрічі католицької молоді.

Він закликав присутніх на зібранні не забувати про свою історичну спадщину, нагадавши їм про роль правителів російської імперії – Петра I, Катерини II.

Також понтифік подякував вірянам з РФ за спосіб бути «росіянами».

Нагадаємо, у львівській маршрутці жінка дякувала Москві.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦