В Україні під час воєнного стану мобілізація триває скрізь

Адвокатка Катерина Аніщенко пояснила “РБК-Україна” систему вручення повісток в Україні. За її словами, військкоми мають право зупиняти авто та видавати документи на призов водіям.

Вручення повісток в Україні

За українськими законами, як пояснила юристка, повістки мають видаватися прямо в руки тих, кого мають мобілізувати. І місце вручення повісток чітко не регламентоване законодавством. Єдиний важливий момент – адресат має отримати її з рук в руки.

Місця, де може бути вручена повістка

Законами в Україні не передбачено, де саме має відбуватися вручення повісток, для цього не встановлено перелік таких місць.

Особи призовного віку можуть отримати повістку в громадських закладах, магазинах, ресторанах, у ТЦ, на роботі, на блокпостах.

Вимога єдина – встановлення особи на підставі документів, що її посвідчують. Це можуть бути паспорт громадянина України, закордонний паспорт, посвідчення водія тощо.

Перевіряти документи можуть працівники поліції та територіальних центрів комплектування.

Громадяни України у воєнний час мають завжди мати із собою документи, що посвідчують особу й пред’являти їх на вимогу правоохоронців, або представників ТЦК ат СП.

Нагадаємо, в Україні оновили списки хвороб, з якими заберуть до війська.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦