Збройні сили України натякнули російським окупантам, що їм вже варто топити свій флот у Чорному морі, врятувавши особистий склад, бо ні його, ні Керченського мосту скоро не буде.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері телемарафону заявив, що такі дії зможуть вберегти життя російських моряків, а також буде найкращим рішенням для РФ, а для України вирішаться одразу багато проблем.

Раніше ми писали, що у Кремлі готуються до нового військового заколоту.

ЗСУ порадили затопити Чорноморський флот РФ

Чорноморський флот РФ

Плетенчук порадив росіянам вдатися до тактики, яку вже вони застосовували, і затопити одразу весь Чорноморський флот РФ.

Крім цього, військовий прокоментував інциденти із затопленням барж неподалік від Кримського мосту, який з’єднує окупований півострів Крим та материкову росію. За його словами, вони дійсно притоплені і російські окупанти в такий спосіб намагаються захистити міст через Керченську протоку, який збудовано незаконно.

Плетенчук заявив, щоб повністю захистити Кримський міст, то тут треба повністю перекрити судноплавство, бо інакше окупанти його не захистять. Але на такий крок РФ не піде, адже тоді у росіян не вийде грабувати тимчасово окуповані території України, вивозячи звідти зерно, метал тощо.

Що очікує на Кримський міст

Кримський міст

За словами Плетенчука, російські військові останнім часом значно посилили прикордонне угруповання навколо Кримського мосту. Для охорони Керченської протоки прислали мінімум 10 російських плавзасобів, зокрема шість катерів і п’ять кораблів прикордонної служби.

Речник ВМС ЗСУ нагадав, що Керченська протока належить до територіальних вод України, і тому всі дії російських загарбників є незаконними у цій акваторії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦