У Білорусі члени приватної військової компанії “Вагнер” отримуватимуть нові паспорти з підставними іменами, щоб була змога перетнути кордон до країн Євросоюзу.

Керівник Народного антикризового управління Павло Латушко в інтерв’ю польському виданню РАР повідомив, що нині частина найманців перебуває у Білорусі. Завдяки новим документам їх планують переправити за кордон, зокрема до Африки.

Раніше ми писали, що “Вагнер” припинив вербувати нових найманців.

Вагнер готується до відправлення за кордон

Вагнер - найманці Вагнера - Євген Пригожин

Експерт зауважує, що нині у Білорусі базується кілька тисяч бійців ПВК “Вагнер”. Вони вже отримують справжні білоруські паспорти, але їх оформлюють на інші імена. Тобто без російського паспорта вони зможуть потрапити на територію Євросоюзу. В інших країнах “вагнерівці” можуть вчиняти диверсії та теракти.

За словами Латушка, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко виступав за те, щоб бійці “Вагнера” залишилися в країні, але білоруська влада не має достатніх ресурсів для утримання такої кількості російських бойовиків.

Куди виїжджатимуть вагнерівці з Білорусі

У повідомленні вказується, що якусь частину “вагнерівців” буде відправлено в Африку, а частина бойовиків вступив до лав ЗС РФ, підписавши контракти з Міноборони Росії. Деяких вояк просто звільнять або залишаться на перебуванні у Білорусі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦