Чоловік звинувачував військових у “вбивствах” та плюнув в пораненого бійця

Днями у Полтаві колишній фітнес-тренер, а нині інстаблогер Романа Заволока посварився з представниками ТЦК та СП. У бік одного з них він плюнув.

Суть скандалу за участі Романа Заволоки

Як повідомили у Полтавському військкоматі, блогер на одній з вулиці Полтави увімкнув камеру на телефоні та підійшов до представників місцевого військкомату.

Він почав звинувачувати українських захисників, що вони нібито винні у російській війні проти України та заявив, що українські військовослужбовці «вбивають людей за гроші».

Потім він плюнув у бійця ЗСУ Олександра Мацька, який повернувся з фронту з контузією та численними пораненнями. Мацько воював з 2016 року, останнім часом він служив добровольцем у батальйоні спеціального призначення Нацгвардії «Донбас».

Затримання Романа Заволоки

Увечері 29 серпня бійці Національної поліції та СБУ розшукали блогера та затримали його у центрі Полтави.

Як встановила СБУ, Заволока не вперше дискредитував українських військовослужбовців. Окрім того, чоловік публікував у своєму Інстаграмі відео і дописи, де критикував ЗСУ та висловлював зневагу до українських оборонців. Його дописами активно користувалися російські пропагандисти для поширення фейків про війну в Україні.

Блогеру може загрожувати 8 років тюрми.

Нагадаємо, 29 серпня у Вінниці спіймали соратника “народного губернатора” Донеччини.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦