Українцям змінять розміри мінімальної зарплати. Таке рішення ухвалили у Міністерстві фінансів України.

У документі Мінфіну йдеться, що мінімальна зарплата досягне 7100 грн від січня 2024 року, а від липня наступного року вона становитиме 8000 гривень. Про це пише OBOZREVATEL.

Розмір мінімалки зміниться для українців

Мінімалка в Україні - мінімальна зарплата зросте в Україні

Окрім того, що мінімалка стане більшою у 2024 році, але й варто очікувати на її зростання у 2025 році до 8370 грн, а 2026-го – до 8956 грн.

Економістка Людмила Черенько зауважила, що у першому півріччі 2024 року Кабінет міністрів має намір “заморозити” ситуація, яка є нині, із коригуванням на рівень інфляції.

Якщо в Україні залишатимуться низькі зарплати, то після закінчення воєнного стану люди будуть змушені виїжджати за кордон у пошуках більш оплачуваної роботи. Проте вже нині в нашій країні відчутний дефіцит робочої сили.

Чи зросли реальні зарплати українців

Мінімальна зарплата зросте в Україні

Дані Пенсійного фонду України свідчать, що реальні зарплати українців вперше зросли від 24 лютого 2022 року. Але кількість безробітних також значно зросла. Офіційний статус безробітного мають 127 тис. людей станом на травень 2023 року.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦