Хлопець зі зброєю у руках захищав Україну від російських інтервентів

Під час бойових дій на південно-східному напрямку фронту загинув 21-річний український боєць Савелій Федан, який був знайомий з військовою справою, ще коли був неповнолітнім.

Про непоправну втрату повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов – саме уродженцем цього міста був загиблий герой.

Що відомо про Савелія Федана

Орлов наголосив, що Савелія знало все місто. Коли російські війська зайшли на території Луганської й Донецької областей у 2014 році, тоді ще 13-річний юнак вирішив, що весь вільний час присвятить допомозі українським військовим. Спочатку він активно волонтерив, потім пішов навчатися у Запорізький обласний ліцей, де посилено викладали військово-фізичну підготовку.

Після ліцею Савелій вступив до Одеської Військової академії, обравши факультет підготовки спеціалістів Десантно-штурмових військ. Одразу після 24 лютого 2022 року Савелій пішов захищати Україну.

Дмитро Орлов нагадав, що українцям Савелій добре знайомий завдяки участі у шоу “Х-Фактор”. У віці 16 років хлопець на камери та перед суддями зачитав власноруч написаний текст «Україна». Він так душевно зачитав реп, що всі четверо суддів сказали йому “так”.

Виступ Савелія на “Х-Факторі”:

Тим часом Сили оборони України уразили об’єкти Чорноморського флоту РФ в Криму.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦