Після інциденту немовля потрапило до реанімації

У Хмельницькій області жінка звинуватила лікарів у недбалості, яку вони допустили, коли приймали у неї пологи. Тетяна Дубик в Інстаграм опублікувала пост, в якому розповіла, що через непрофесіоналізм лікарів її немовля знаходиться у реанімації у важкому стані.

Жінка каже, що після пологів вона й сама прикута до ліжка через те, що з неї “знущалися лікарі”.

Версія Тетяни Дубик

Жінка каже, що за час вагітності жодного разу не почувалася зле, у неї навіть не було притаманного для вагітних жінок токсикозу. До останнього вона ходила на роботу, оскільки гарно почувалася та могла бути активною.

Її поставили на облік у жіночій консультації Волочинської багатопрофільної лікарні, лікарка, яка вела вагітність жінки, Наталія Іванівна Безух, запевняла, що плід розвивається нормально й пологи мають пройти легко.

Останнє УЗД під час вагітності жінка робила за п’ять тижнів до пологів. Їй сказали, що дитина важить 3 500 грамів.

Як проходили пологи

Тетяна Дубик 12 липня відчула, що у неї почалися перейми, тож чоловік повіз дружину до пологового. Тетяна просила провести їй кесарів розтин, однак лікарі відмовили.

У пологовій кімнаті лікарка “без попередження” пробила їй навколоплідний міхур, а потім ввела розчин окситоцину. Під час процесу, як каже жінка, у родильній кімнаті перебували двоє практикантів.

Тетяна каже, що після пологів вага дитини була 4 700 грамів, а зріст 56 сантиметрів. Потім їй сказали, що у неї замалий таз для таких параметрів немовля.

За словами жінки, під час пологів у кімнаті знаходилися 5 лікарів, кілька медсестер, старша акушерка та санітарки.

“Всі стояли біля мене, кричали, що я “неправильно тужуся”, обзивали мене “дурою”, “лінивою егоїсткою”, також були фрази “зробити змогла, а народити не можеш” та інші”, – розповіла вона.

В один момент Тетяна почула, як лікарка сказала їй, що вже бачить маківку голови дитини. Інші лікарі почали тиснути їй на живіт.

Тетяна каже: “витискали дитину в чотири руки. Сказати, що я кричала від болю – це не сказати нічого. Я просила кисню, оскільки не мала чим дихати, а лікарі замість того, щоб дати кисневу маску, відливали мене водою і били по обличчю”.

Потім вона сказала, що непритомніє, однак лікарі проігнорували її жалоби.

Згодом, як стверджує Тетяна, лікарка руками витягла з неї немовля.

Що сталося з дитиною

Породілля каже, що коли лікарка витягла її сина, він не заплакав. Його на мить приклали до її грудей, а потім забрали. Тетяна почула фразу: “адреналін і штучне дихання”.

Лікарі з пологової кімнати викликали реаніматологів, однак їх не було, довелося чекати на реанімобіль з дитячої лікарні.

Наразі немовля у важкому стані в реанімації вже сім тижнів. У нього травми, завдані дитині під час пологів. Матір жодного разу не бачила свою дитину.

Що сталося з Тетяною

Породілля стверджує, що отримала важкі травми після пологів. У неї внутрішні гематоми черевної порожнини та інші ушкодження. Їй протягом місяця не дозволяли вставати з ліжка.

“Я вдома, без дитини, покалічена, у важкому психологічному стані”, – додала Тетяна.

Вона каже, що сином опікується її чоловік, який возить до реанімації потрібні для хлопчика ліки.

Що загрожує лікарям

Тетяна Дубик звинуватила лікарку, яка приймала пологи, у професійній недбалості. Відповідну заяву вона подала у поліцію. Правоохоронці відкрили провадження за неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов`язків.

Реакція лікарів

Тетяна Дубик стверджує, що коли лікарка дізналася, що проти неї відкрили провадження, то зателефонувала породіллі й намагалася домовитися про зустріч.

Коли лікарка з колегою приїхала до Тетяни додому, то знову почала ображати її. Зокрема, вона видала таку фразу: “ви молоді, ще собі народите, життя на цьому не зупиняється”.

Пропонуємо дізнатися про міфи про жіночу статеву систему.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦