Причини авіакатастрофи у Житомирській області ще невідомі, однак є три версії трагедії

Унаслідок авіакатастрофи літаків L-39 у Житомирській області 25 серпня загинули троє пілотів. Це були досвідчені льотчики, що служили у 40-й бригаді тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗСУ.

Авіакатастрофа L-39 у Житомирській області

Як повідомили у бригаді тактичної авіації м. Васильків, унаслідок зіткнення двох навчально-бойових літаків L-39, загинули справжні Герої, що захищали Україну від початку повномасштабного російського вторгнення. Кожен виконував повітряні операції із захисту країни та тактичні завдання на фронті.

Що відомо про загиблих пілотів

В’ячеслав Мінка – майор, уродженець Київської області. Досвідчений пілот мав більш як 200 годин польотів. Також він інструктував молодих льотчиків.

Сергій Проказін – майор, заступник командира бригади, уродженець Полтавської області.
За рік налітав 100 годин.

Андрій Пільщиков (JUICE) – капітан, що 8 років служив в авіації, здобувши 500 годин нальотів. Був уродженцем Харкова.

Волонтерка Меланія Подоляк, що мала романтичні стосунки з льотчиком Андрієм Пільщиковим з позивним “Джус”, повідомила, що її коханого відспівуватимуть 29 серпня.

“Попрощатися з Джусом та підтримати його маму і близьких можна буде завтра, об 11:00, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у місті Києві за адресою вулиця Микільсько-Слобідська, 5”, – написала вона у Фейсбуці.

Пропонуємо почитати, як бійці 47-ї бригади біля Роботино збили російський Су-25.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦