Мешканка України за гроші передавала інформацію ворогу

Служба безпеки України затримала мешканку України Олесю Доброскок, яка за гроші коригувала удари російських бойовиків по Херсону.

Затримання російської агентки

Як повідомили у відомстві, жінка працювала на російські спецслужби та передавала координати розташування Сил оборони України. Своєму куратору з РФ вона писала, що ненавидить українців.

Вона займалася тим, що відстежувала базування та переміщення українських збройних сил, визначала їхню кількість та наявне у них озброєння. Завдяки цій інформації ворог застосовував реактивні системи залпового вогню «Град» і дрони-камікадзе «Шахед» для ударів по Херсону.

Що кажуть в СБУ

Слідчі з’ясували, що працювати на росіян жінка погодилася після деокупації Херсона. Росіяни помітили її активність у соцмережах, де вона писала антиукраїнські дописи та коментувала повідомлення росіян, схвалюючи їх загарбницьку війну.

Жінку заарештували, за державну зраду її можуть запроторити за ґрати на довічне ув’язнення.

Що відомо про зрадницю

Стало відомо, що жінку звати Олеся Доброскок. Вона отримувала гуманітарну допомогу від різних фондів та державних програм, також Україна виплачувала їй гроші, як допомогу тим, хто постраждав від російської окупації.

Вночі жінка перетворювалася на російську агентку. Скільки загиблих на її совісті, наразі з’ясовує СБУ, яка й затримала зрадницю.

Раніше стало відомо, як українцям вдається під час війни їздити до Росії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦